lördag 30 mars 2013

Stiltje...

Har det inte direkt varit på senaste tiden, snarare tvärtom, det har gjort att vattenbyten och lite annat fått stå åt sidan. Idag har jag dock fixat med filtret i stora karet och gjort ett vattenbyte där. För ungefär två veckor sedan gjorde jag rent ena filtret i minsta karet, för att det hade börjat låta illa, oljudet försvann i och med rengöringen och nu var det alltså stora filtrets tur. Det var rejält igensatt i de två övre filtermattorna, så de fick jag skölja ur ordentligt. Verkar som att ljudnivån är tillbaka där den borde igen nu också!

I minsta karet går nu 10 små demasoniyngel i ena, (det blev 5+4+1 från de tre som tuggade förut). Vet inte om och hur många mammorna åt upp själva, men klart är iaf att dom är inte nå vidare bra yngelvårdare.

För ett par dagar sedan såg jag även att en elongatushona börjat tugga igen, inte speciellt tjock om munnen, men tydligt att det är nåt på g iaf. Får se om demasoniynglen växt till sig tillräckligt för att flytta över till mellankaret när det är dags för henne att spotta..

Dags för påskfirande och firrarna ska få vara ifred ett tag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar